Abans i ara de Blau de Mar

L’abans i l’ara de l’edifici de Blau de Mar

1910: aquesta és la data de la casa que avui és el Restaurant Blau de Mar, a Arenys de Mar. Una antiga típica casa marinera del Maresme que conserva encara avui alguns elements identitaris i característics de la construcció original.

De fet, quan els propietaris del Restaurant Blau de Mar van decidir que aquest edifici de principis del segle XX fos la seu del restaurant, van encarregar la reforma a Neus Fornaguera Arquitectes, especialitzats en la rehabilitació d’edificis històrics.

L’aire del port d’Arenys de Mar i l’essència del Mediterrani van servir d’inspiració a l’arquitecta a l’hora d’abordar la reforma; en què va respectar tots els elements de gran valor arquitectònic que li  confereixen la personalitat única de les anomenades cases de cos del Maresme: barreja d’estils, rajola original, pedra natural, paviments, fusta, serralleria i forjat. Tot compta i pren un valor insospitat.

I es pot apreciar només mirant la façana del Restaurant Blau de Mar: allà hi veureu les fusteries originals, que s’han recuperat i conservat tot emfatitzant el color blau montserratí original; que ens recorda el lligam amb el Mar mediterrani. Un cop entreu al restaurant, descobrireu una arquitectura amb estructura de voltes de mocador, i una escala de fusta que puja al primer pis que s’ha restaurant completament i que de ben segur us deixarà amb la boca oberta.

L’aire del port d’Arenys de Mar i l’essència del Mediterrani van servir d’inspiració a l’hora d’abordar la reforma de l'edifici de 1910 que avui és el restaurant Blau de Mar

Quan arribeu al primer pis del restaurant, us trobareu una altra finestra al passat, en aquest cas, en forma de cambra de bany d’estil modernista amb rajola esmaltada pintada a mà. És un espai per observar, això sí, però la seva singularitat i bellesa de ben segur que us captivarà.

En accedir al pati interior trobareu unes voltes de racó de claustre que formen una fantàstica porxada; un racó íntim que convida a les confidències i que hem adaptat perquè el gaudiu compartint un àpat o una copa.

I finalment, unes rajoles esmaltades i unes escales condueixen fins al millor mirador amb vistes al mar que us pugueu imaginar. Un antic terrat reconvertit ara en una terrassa per compartir espai, temps i experiència gastronòmica amb la vista clavada al blau del mar Mediterrani.

En definitiva, i segons recull l’arquitecta Neus Fornaguera en la descripció del projecte de reforma del Restaurant Blau de Mar; “les sinuositats de cada  racó conviden el comensal a trobar el seu moment d’intimitat i de celebració sota les voltes  insospitades d’una arquitectura singular”.

Us convidem a visitar-nos, a descobrir tots els detalls del nostre edifici i a gaudir de l’experiència gastronòmica que us oferim al Restaurant Blau de Mar.